fbpx

Tips en tricks voor het texen

 

Tip 1:

Wanneer er vochtplekken aanwezig zijn op het plafond of de muur moeten deze worden geïsoleerd voordat je gaat texen. Wanneer je dat niet doet, zal de vochtplek door de tex heenkomen en kan alles opnieuw worden gedaan.

Tip 2:

Nieuw stucwerk dien je voor het texen licht op te schuren met fijn schuurpapier of schuurpads. Zo worden alle oneffenheden die er nog zitten weggehaald. Eventuele gaatjes kun je vullen met een lichtgewicht vuller.

Tip 3:

Voor je gaat beginnen met verven of texen is het belangrijk dat alles stof- en vetvrij is. Door de muren eerst te wassen vorm je een optimale hechting.

Tip: 4:

Een strakker geheel creëren? Zorg ervoor dat alle naden langs de raam- en deurkozijnen zijn gekit. De kitnaden zullen tevens moeten worden voorzien van een grondverf om te voorkomen dat de tex gaat scheuren. Op deze manier krijgt het een  mooier en strakker geheel.

Tip 5:

Zorg bij het texen voor voldoende licht. Hiermee voorkom je kleurverschillen.

Tip 6:

Moeilijk bereikbare plekken? Gebruik een telescoop-steel.

Tip 7:

Iets laten spuiten? Een voordeel van spuiten is dat de klus sneller klaar is. Tevens heb je daarbij geen last van het zien van het aanzetten. Bij het gebruik van een roller is die kans aanwezig. Echter wanneer je niet de juiste techniek hebt zul je geen mooi resultaat krijgen.

Tip 8:

Door het gebruik van DMV-kleuren kun je het huis optisch groter of kleiner laten lijken. Tevens kun je door het gebruik van kleur op de wanden een ruimte langer of smaller maken.

Contact

Middelweg 30
5253 CA Nieuwkuijk

Tel: 073 511 3781
Email: info@tonvanveghel.nl

Openingstijden

Ma:09:00 – 18:00
Di:09:00 – 18:00
Wo:09:00 – 18:00
Do:09:00 – 18:00
Vr:09:00 – 18:00
Za:09:00 – 16:00
Zo:Gesloten

Volg ons op

© Copyright - Ton van Veghel

Wij stoppen ermee...

Na een lange periode van twijfel hebben wij moeten besluiten vanaf september de deuren van de winkel te sluiten. Door de afwisselende drukte en de snijdende online concurrentie is het voor ons niet rendabel een vaste kracht de winkel te laten runnen.

Wij gaan vanaf september dus al onze aandacht richten op de schilderwerken. Dus heeft u nog een klus die onder handen genomen moet worden, bel ons dan gerust!

Tot september hebben wij 30% korting op al onze verf en muurverven m.u.v. de merken Sigma en Azet.