fbpx

Bang om iets vergeten mee te nemen bij het kopen van verf?

Wij hebben een handige lijst met de benodigdheden voor het schilderen en/of texen van je huis.

1. Tape:

Bij de aankoop van tape is het belangrijk te kijken naar de ondergrond. De lichtgele tape wordt het meest gebruikt. Deze is in verschillende maten te verkrijgen. Doordat de tape een papieren drager heeft, is het makkelijk de tape af te scheuren en kan er op worden geschreven. Het is belangrijk de tape er niet te lang op te laten zitten om lijmresten te voorkomen en in het ergste geval dat de tape-resten blijven zitten. Verwijder de tape direct als de verf droog is!

Heb je een kwetsbare ondergrond die moet worden afgeplakt, zoals behang of pas geschilderde ondergronden, dan raden wij een paarse tape aan. Deze kan  worden aangebracht op ondergronden die net een dag droog zijn. Let op ze moeten echt droog zijn! Ondanks zijn geringe kleefkracht kunnen met deze tape ook prima strakke lijnen worden getrokken.

2. Kwast:

Weet je wat even belangrijk is als de juiste verf? Het kopen van de juiste kwast. Voor een optimaal resultaat is het belangrijk een professionele kwast te gebruiken. “Normale” kwasten verliezen vaak haren waardoor je deze uit je verf moet halen. Daarnaast krijg je met een professionele kwast een gladder resultaat als bij de ‘’normale’’ kwast.

3. Roller en houder:

Voor de meeste schilderwerken worden vachtrolletjes gebruikt. Deze zijn in verschillende maten verkrijgbaar zodat je voor zowel grote als wat kleinere oppervakken een vachtroller kunt gebruiken. Let bij het kopen er op of het een kort- of langharige roller is. Wil je een strak en glad resultaat gebruik een kortharige roller. Is de ondergrond oneffen of is er sprake van een ruwe ondergrond, gebruik dan een langharige roller. De dieper gelegen delen worden dan ook geverfd. Voor het verven van een plafond zijn er anti-spat rollers.

VOOR het eerste gebruik van de vachtroller is het verstandig deze af te spoelen onder de kraan en droog te wrijven met een doek. Dit voorkomt pluisjes.

Verfrooster:

Direct vanuit een blik verven is geen goed idee. Maak gebruik van een verfrooster. Deze kan in de daarvoor bestemde verfemmer geplaatst worden en vanuit die emmer kun je gaan verven. Een verfrooster is dus simpelweg een plastic rechthoekig rooster dat op de rand van de emmer word geklemd.

Naast het kopen van de juiste materialen is het natuurlijk ook belangrijk te weten hoe je het beste de verf kan aanbrengen. Wil je handige tips over het aanbrengen van verf, kijk op onze pagina tips voor het aanbrengen van verf of naar de pagina tips voor het aanbrengen van tex.

Contact

Middelweg 30
5253 CA Nieuwkuijk

Tel: 073 511 3781
Email: info@tonvanveghel.nl

Openingstijden

Ma:09:00 – 18:00
Di:09:00 – 18:00
Wo:09:00 – 18:00
Do:09:00 – 18:00
Vr:09:00 – 18:00
Za:09:00 – 16:00
Zo:Gesloten

Volg ons op

© Copyright - Ton van Veghel

Wij stoppen ermee...

Na een lange periode van twijfel hebben wij moeten besluiten vanaf september de deuren van de winkel te sluiten. Door de afwisselende drukte en de snijdende online concurrentie is het voor ons niet rendabel een vaste kracht de winkel te laten runnen.

Wij gaan vanaf september dus al onze aandacht richten op de schilderwerken. Dus heeft u nog een klus die onder handen genomen moet worden, bel ons dan gerust!

Tot september hebben wij 30% korting op al onze verf en muurverven m.u.v. de merken Sigma en Azet.