fbpx

Handige tips en tricks over het aanbrengen van verf

Handige tips en tricks over het aanbrengen van verf

 

Tip 1:

Als allereerste controleer je of al het hout- en kitwerk nog in goede staat is. Wanneer het hout rot is en je toch gaat verven kun je binnen een korte tijd alles weer overnieuw doen. Zijn er beschadigingen repareer deze dan eerst met de daarvoor bestemde reparatievuller. Is de kitnaad beschadigd of verkleurd dan is het verstandig deze van tevoren ook te vervangen. Kitnaden zijn makkelijk te verwijderen met een kitsnijder.

Tip 2:

Voordat je gaat beginnen met het aanbrengen van de verf is het belangrijk dat de ondergrond goed geschuurd is. Verf hecht namelijk NIET goed op een gladde ondergrond. Zorg dat deze een beetje ruw is zodat de verf beter kan hechten. Niet alleen voor het aanbrengen van de verf moet er worden geschuurd. Het is verstandig tussen de aangebrachte lagen nogmaals licht te schuren. Dit zorgt voor een betere hechting. Gebruik voor het opschuren tussen de verflagen een Scotchbrite sponsje.

Tip 3:

Even belangrijk is het dat de ondergrond vetvrij is. Hiervoor hebben wij verschillende producten zoals bijv. ST Marc.

Tip 4:

Bij het aanbrengen van de primer is het belangrijk een primer te gebruiken uit dezelfde lijn als de lak. Dus wanneer je bijv. Sigma S2U Primer gebruikt, gebruik dan als aflak bijv. de Sigma S2U Gloss. Door hier op te letten optimaliseer je de hechting en krijg je een mooi en beter resultaat.

Tip 5:

De keuze van de soort verf.

Neem je verf op basis van water of terpentine? Het grootste verschil is het verdunningsmiddel. Voor binnen schilderwerk wordt meestal verf op waterbasis gebruikt. Buiten gebruikt men verf op terpentinebasis. Verf op waterbasis is geurarm, droogt sneller, vergeelt niet, is elastischer en beter voor het milieu. Daarnaast is verf op basis van terpentine duurzamer. Het is makkelijker deze buiten te verwerken doordat de droogtijd trager is dan verf op waterbasis. En bij gebrek aan UV licht zal de verf gaan vergelen. Denk bijv. aan de binnenkant van een deur. Deze is de meeste tijd gesloten, waardoor er te weinig licht bij de verf zal komen en deze zal gaan vergelen in de loop van de tijd.

Daarnaast is het voor professionele schilders ook niet toegestaan om binnen te schilderen met verf op basis van terpentine.

Tip 6:

Zet verf op waterbasis wat dikker aan.

Contact

Middelweg 30
5253 CA Nieuwkuijk

Tel: 073 511 3781
Email: info@tonvanveghel.nl

Openingstijden

Ma:09:00 – 18:00
Di:09:00 – 18:00
Wo:09:00 – 18:00
Do:09:00 – 18:00
Vr:09:00 – 18:00
Za:09:00 – 16:00
Zo:Gesloten

Volg ons op

© Copyright - Ton van Veghel

Wij stoppen ermee...

Na een lange periode van twijfel hebben wij moeten besluiten vanaf september de deuren van de winkel te sluiten. Door de afwisselende drukte en de snijdende online concurrentie is het voor ons niet rendabel een vaste kracht de winkel te laten runnen.

Wij gaan vanaf september dus al onze aandacht richten op de schilderwerken. Dus heeft u nog een klus die onder handen genomen moet worden, bel ons dan gerust!

Tot september hebben wij 30% korting op al onze verf en muurverven m.u.v. de merken Sigma en Azet.