fbpx

Kleur van het jaar 2020

Elk jaar brengt Flexa een nieuwe kleur uit. De kleur wordt bedacht door designexperts en architecten naar aanleiding van trend verwachtingen van het komende jaar. In deze blog vertel ik je wat over de kleur en wat ik van deze kleur vindt.

Tranquil dawn

Dit jaar is er gekozen voor een zachte grijs/groene tint. De denkwijze achter deze kleur heeft te maken met onze hedendaagse levensstijl. Onze dagen worden steeds hectischer en langer. Na zo’n dag wil je niets liever dan thuis op de bank of in bed ontspannen. Door te kiezen voor een zachte en lichte kleur hoopt Flexa dit te verwezenlijken.

Wist je dat? Deze kleur is zo gemaakt dat deze in dag- en avondlicht totaal anders lijkt? Op elk moment van de dag laat deze kleur net een andere kant van zichzelf zien.

Combinaties maken

Deze kleur valt fantastisch te combineren door zijn hele zachte en rustige uitstraling. Hieronder zie je een aantal voorbeelden van kleurencombinaties die je kunt maken met deze kleur.

Bron: https://www.flexa.nl/nl/kleurinspiratie
Bron: https://www.flexa.nl/nl/kleurinspiratie

Houd je van rust maar durf je wel wat kleur toe te voegen in je interieur? De nieuwste kleur van Flexa is goed combineerbaar met andere zachte kleuren zoals je ziet hierboven.

Bron: https://www.flexa.nl/nl/kleurinspiratie

Heb je veel lef en houd je van kleur in je interieur? De nieuwste kleur van Flexa is goed combineerbaar met heldere pasteltinten en felle kleuren zoals je hierboven kan zien.

Bron: https://www.flexa.nl/nl/kleurinspiratie

Ben je meer van de warme diepe kleuren in je interieur? De nieuwste kleur van Flexa is goed combineerbaar met warme en diepe kleuren zoals je ziet hierboven.

Bron: https://www.flexa.nl/nl/kleurinspiratie

Ben jij niet zo van de kleur maar meer van grijze en rustige tinten? De nieuwste kleur van Flexa ook daar goed mee te combineren zoals je hierboven kunt zien.

Wat vind ik van de nieuwste kleur?

Voordat de nieuwe kleur uitkomt denk ik al na over wat de nieuwe trends zullen worden in het volgende jaar. Zelf had ik een diepe tint verwacht maar omdat we vorig jaar met ‘spiced honey’ al een redelijk warme en diepe tint hadden was het te verwachten dat er dit jaar iets totaal anders zou komen.

Ik vind het een fijne kleur om verschillende combinaties mee te maken. Verder denk ik dat op het oog van duurzaamheid en de trend buiten naar binnen halen deze kleur perfect past in onze huidige samenleving.

Vraag jij je af of de kleur ‘tranquil dawn’ in jouw interieur past? Schrijf je dan in voor een kleuradvies!

Contact

Middelweg 30
5253 CA Nieuwkuijk

Tel: 073 511 3781
Email: info@tonvanveghel.nl

Openingstijden

Ma:09:00 – 18:00
Di:09:00 – 18:00
Wo:09:00 – 18:00
Do:09:00 – 18:00
Vr:09:00 – 18:00
Za:09:00 – 16:00
Zo:Gesloten

Volg ons op

© Copyright - Ton van Veghel